Pocognoli: ‘Ik weet wat Leekens van me verwacht’

© BELGA

Sébastien Pocognoli is als linksachter van Standard aan een sterk seizoen bezig en groeide uit tot een leider van de Rouches. Toch werd hij de voorbije interlands over het hoofd gezien door Georges Leekens.

Tot op heden verzamelde Sébastien Pocognoli acht caps bij de Rode Duivels. Voor iemand die al in 2008 debuteerde als international is dat geen indrukwekkend cijfer. In tegenstelling tot Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Nicolas Lombaerts is de Luikenaar bovendien een verdediger die zich wél in zijn sas voelt als linksback.

Ontgoocheling

In de Waalse pers is het stilaan een thema geworden: waarom nam Georges Leekens Pocognoli niet op in de kern voor de oefeninterlands tegen Roemenië, Frankrijk en Griekenland? Is Poco afgeschreven door Leekens?

De linkspoot geeft toe dat hij ontgoocheld was niet tot de selectie te behoren voor de recente oefeninterland in en tegen Griekenland: “Mijn ontgoocheling is normaal, denk ik, omdat ik toch ook overal las dat ik wel een selectie verdiende op basis van mijn regelmatig seizoen. En zeker omdat er net in deze oefeninterlands automatismen gekweekt worden, het is dus belangrijk daar bij te zijn.”

“Maar ik was niet boos. Als ik blijf werken, zal de beloning wel volgen.”

Gesprek

Dat Pocognoli geen boude uitspraken zal doen in verband met de Belgische nationale ploeg heeft veel te maken met een onderhoud dat hij ondertussen had met Leekens.

“We hebben elkaar gesproken”, bevestigt de Standardspeler. “Daarom houd ik me ook kalm en ga ik geen gekke dingen roepen. Ik weet wat hij van me verwacht.”

Bepaalde media opperden nochtans dat het een en ander te maken heeft met een akkefietje dat Pocognoli had met enkele ‘anciens’ na de nederlaag tegen Bosnië tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK 2010.

Onder meer Timmy Simons en Stijn Stijnen waren – zo gaat het gerucht – niet opgezet met de lakse houding van Poco direct na die wedstrijd. Sindsdien ligt hij niet meer in de bovenste lade.

“Niets van aan. Ik weet dat de kranten dat plots schreven – en ik denk te weten waar dat gerucht vandaan kwam en waarom. Maar verder ga ik daar niets over zeggen. Er is nooit een incident geweest met Simons. Als wij elkaar zien, praten wij gewoon met elkaar net zoals ik dat doe met iedereen.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content