Play-Off I: Genk verrast Anderlecht in eigen huis

© Belga

Racing Genk is op de eerste speeldag van Play-Off I met 1-2 gaan winnen bij landskampioen Anderlecht. Paars-Wit speelde een sterke eerste helft, maar vergat het af te maken én miste een strafschop.

De Zeeuw en Suarez hadden voor Anderlecht de openingstreffer aan de voet, maar het was de opgerukte Bram Nuytinck die na 37 minuten de 1-0 scoorde. De Nederlander kopte, onder het goedkeurend oog van de Nederlandse bondscoach Louis Van Gaal, een voorzet van Iakovenko voorbij Köteles.

Penaltyfiasco

Na de pauze waren Kljestan en De Sutter dicht bij de 2-0, maar het doelpunt viel verrassend aan de overzijde. Iets voorbij het uur kopte Kara na een hoekschop de gelijkmaker binnen. Een kwartier voor tijd zorgde Vossen zelfs voor de 1-2.

Anderlecht moest komen en na een fout op Suarez ging de bal vier minuten voor affluiten op de stip. Nuytinck maakte het penaltyfiasco van de Brusselaars echter nog groter en trapte zijn elfmeter binnen bereik van Köteles. Het bleef 1-2, Genk graaide op een diefje drie punten mee uit het Astridpark.

Anderlecht geeft terrein prijs

Eerder op de dag ging Standard met 0-2 winnen bij Club Brugge, zaterdag al speelden Zulte Waregem en Lokeren 1-1 gelijk. In de stand heeft leider Anderlecht 34 punten, dan volgen Zulte Waregem (33), Genk (31), Standard (28), Club Brugge (27) en Lokeren (27).

Op de tweede speeldag van Play-Off I ontvangt Lokeren vrijdag Club Brugge, moet Anderlecht een dag later naar Sclessin en krijgt Genk zondag Essevee over de vloer. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content