Piet De Visser: ‘Eden en Thorgan samen? Het kan.’

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Piet De Visser, topscout van Chelsea, is in Sport/Voetbalmagazine van deze week opvallend lovend over Thorgan Hazard.

Sport/Voetbalmagazine sprokkelde meningen over de vraag waar Thorgan Hazard volgend seizoen, na twee jaar Zulte Waregem, aan de slag moet: Chelsea, eigenaar van de Gouden Schoen, of, via een nieuwe uitleenbeurt, aan Anderlecht of een buitenlandse club?

Piet De Visser, de Nederlandse topscout van Chelsea, weigerde te antwoorden – “Dat bepaalt de club samen met Thorgan, niet ik” – maar gaf wel aan dat hij heel sterk in het talent van de Waalse middenvelder gelooft.

“Een topspeler,” zegt De Visser, “moet vijf tools hebben: techniek, fysiek, snelheid, vista en karakter. Al die kwaliteiten heeft Thorgan, alleen nog niet in voldoende mate om nú al de top te ambiëren.”

“Qua fysieke kracht en body moet hij zich bijvoorbeeld nog ontwikkelen, maar zijn voortzetting is nu al heel goed. Thorgan ziet meteen waar de bal naartoe moet én kan dat ook uitvoeren. Bovendien is hij een hele wedstrijd aanwezig, een verschil met Eden die het meer van geniale momenten moet hebben.”

“De droom om ooit samen met zijn broer bij Chelsea te spelen, acht ik zeker niet onrealistisch, maar de bal ligt bij hem. Thorgan moet er alles voor willen doen én laten. Want alleen als het goed tussen de oren zit, kun je aan die vier andere tools werken. Lukt hem dat, dan kan hij – mits hij voldoende geduld uitoefent – op termijn ver komen. Ook Chelsea dus.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content