Peter Maes: ‘Supercup wordt eerste doel’

Lokerentrainer Peter Maes beschouwt play-off 2 als een leerrijke periode en blikt al vooruit naar volgend seizoen.

Na de bekerwinst rest er voor Lokeren nog weinig ambitie om in play-off 2 tot het uiterste te gaan. “Die bekerwinst was een ontlading, heel onze focus was daar op gericht, dan is het als trainer niet de bedoeling om weer volop te focussen op PO2”, zegt Maes in Sport/Voetbalmagazine. “Dan zoek je andere manieren om iedereen scherp te houden.”

Door bijvoorbeeld te experimenteren met de opstelling. “Tegen Beerschot was dat bijvoorbeeld het samenspel tussen Fall en Harbaoui in de spits. Helaas konden we die opstelling niet lang gebruiken aangezien we al na twintig minuten tot tien man herleid werden. Ik vond echter dat die tandem zeer goed werkte tot dan toe, dat was veelbelovend.”

Dat is allemaal al in het teken van volgend seizoen, wanneer Maes voor het eerst in zijn trainerscarrière te maken krijgt met Europees voetbal. “De voorbereiding zal er echter hetzelfde uitzien als andere jaren, want die Europese kwalificatiewedstrijden vallen pas 23 en 30 augustus. Mijn voorbereiding is dus in functie van de competitie”, zegt Maes, die verder ook duidelijke doelen voorop stelt. “De supercup wordt belangrijk en play-off 1 zal opnieuw een belangrijke doelstelling worden. Ook in de beker van België willen we als bekerhouder toch geen slecht figuur slaan. En dan is er natuurlijk de Europese campagne, waar we mikken op de poulefase.”

Wat moet er dan nog bijkomen? Maes: “We willen in de eerste plaats onze groep bijeen houden en over versterkingen wil ik niet te ver vooruit lopen. Het is wel duidelijk dat we op links nog wat creativiteit kunnen gebruiken.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content