Paus heeft anti-racismeboodschap klaarliggen voor het WK

© BelgaImage

Paus Franciscus zal bij de start van het WK een anti-racismeboodschap laten voorlezen om daarmee zijn steentje bij te dragen aan de strijd tegen racisme en discriminatie. Dat maakte de Braziliaanse presidente Dilma Roussef bekend.

Bij de openingsmatch van het WK tussen Brazilië en Kroatië op 12 juni mag de wereld zich verwachten aan een boodschap van paus Franciscus die gericht is tegen racisme. De tekst zal worden voorgelezen door een van de spelers van de Braziliaanse selectie.

Tijdens het WK zouden ook andere anti-racismecampagnes op het programma staan om het probleem extra aan te kaarten. “Het is de bedoeling dat het WK een wereldwijd blok tegen racisme wordt”, zegt Roussef. Paus Franciscus ontving ook een uitnodiging om een van de WK-wedstrijden bij te wonen maar bedankte vriendelijk, zo schrijven de Braziliaanse kranten.

De boodschap van de paus is een van de vele initiatieven om racisme op en naast het voetbalveld te bannen. Zo is er ook de bekende ‘Say No to Racism’-campagne en zorgde het bananenvoorval met Barcelona-speler Dani Alves voor een ware hype op Twitter. De Braziliaan kreeg tijdens de wedstrijd tegen Villareal een banaan naar zich toegeworpen waarop hij die prompt opat.

Op Twitter volgde een stortvloed aan selfies van profvoetballers als Sergio Aguero, David Luiz, Mario Balotelli en Luis Suarez die eveneens een banaan opaten om daarmee het signaal te geven dat racisme niet thuishoort op een voetbalveld. (KVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content