Pakt Preud’homme Saudische titel met Al Shabab?

© Belga

Michel Preud’homme kan zaterdag met Al Shabab kampioen van Saudi-Arabië worden. Op de slotspeeldag moet hij wel op bezoek bij titelconcurrent Al Ahli. Een punt volstaat. “De vrees om te falen bestaat”.

Als Preud’homme met Al Shabab kampioen wordt, zou dat een opmerkelijke prestatie zijn. “Al Shabab is een beetje het Gent of het Twente van Saudi-Arabië,” legt de voormalige Rode Duivel uit in de krant Le Soir. “De laatste titel dateert van 2006.”

Vrees voor ‘Ajax-scenario’

Toch is hij voorzichtig. Het scenario is immers identiek aan dat van vorig jaar in de Eredivisie. Toen had hij als trainer van FC Twente op de laatste speeldag genoeg aan een punt op het veld van Ajax, maar in de Amsterdam ArenA liep het fout (3-1).

“Die gedachte maakt me wel een beetje nerveus,” geeft Preud’homme toe in Le Soir. “De titelmatch is opnieuw in het hol van de leeuw. De vrees om te falen bestaat. Het was eigenlijk ons doel om voor de laatste speeldag al kampioen te zijn.”

“Al Ahli zal de steun krijgen van zo’n 25.000 uitzinnige fans. Om problemen te vermijden, komt er wellicht een ref uit het buitenland. In de heenmatch was dat Serge Gumienny, nu wellicht een Italiaan.”

Contractverlenging? Of hij nu de titel pakt of niet, de voorzitter van Al Shabab wil Preud’homme sowieso houden en de optie in zijn contract voor een extra jaar lichten. Als de voormalige Rode Duivel bijtekent, zou zijn afkoopsom 3,5 miljoen euro bedragen. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content