Overmars stapt op bij Ajax na grensoverschrijdende berichten aan vrouwelijke collega’s

© /

Marc Overmars stapt onmiddellijk op als directeur voetbalzaken van Ajax. Dat deelde de Nederlandse competitieleider zondagavond mee. Het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s ligt ten grondslag aan zijn beslissing om te stoppen.

Overmars nam de beslissing na gesprekken die hij de afgelopen dag had met de Raad van Commissarissen (RvC) en algemeen directeur Edwin van der Sar.

‘Ik schaam me kapot’, zegt de voormalige Nederlandse international (86 caps) op de website van Ajax. ‘Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk. Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten.’

De 48-jarige Overmars was sinds de zomer van 2012 directeur voetbalzaken bij Ajax. Sinds 1 februari 2013 vervulde de voormalige topvoetballer van onder meer Ajax, Arsenal en Barcelona deze functie als statutair bestuurder. Recent werd hij herbenoemd voor een nieuwe termijn, tot en met 30 juni 2026.

Partner Content