Oranje baalt, maar is trots op WK

© REUTERS

Weinigen hadden verwacht dat dit Oranje het zo ver zou schoppen In Brazilië. De Nederlanders stranden op een zucht van de finale en dat steekt, maar ze verlaten het WK met opgeheven hoofd.

De tranen kwamen niet bij Ron Vlaar, de uitblinker van Oranje die in de beslissende reeks een strafschop miste. “Dit is topsport en het is keihard. Maar nu moet ik ook een kerel zijn en niet gaan janken. Ik weet natuurlijk dat ik goed in de wedstrijd zat, maar dat gevoel overheerst nu bepaald niet. Dit doet heel erg veel pijn.”

“Iedereen heeft er alles aan gedaan om hier optimaal te presteren. Dat hebben we ook gedaan. Nu hebben we een rouwmoment, maar we gaan ons echt wel opladen voor het duel om de derde plaats. Maar er is maar één ding dat telt en dat is de hoofdprijs. En die winnen we niet meer.”

Ook Wesley Sneijder miste zijn strafschop. “Balen, maar dat is voetbal. Het is pijnlijk, maar het kan wel eens misgaan. Met penalty’s ben je er heel dichtbij, maar tegelijkertijd ook heel ver weg. We hadden eerder kansen moeten benutten. Wij hadden het meer verdiend. Er was maar één ploeg die het op penalty’s wilde laten aankomen. Dat was Argentinië.”

Arjen Robben zei nog steeds ongelooflijk trots te zijn. “Het is geweldig wat wij hier hebben gepresteerd. Al deze jongens hebben het fantastisch gedaan. Ik denk niet dat we niemand iets kunnen verwijten. Totnogtoe hebben we met z’n allen gewonnen, nu hebben we met z’n allen verloren. Zo werkt dat. De wedstrijd om de derde plaats kan me op dit moment gestolen worden. Het ging maar om één ding, de titel.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content