Onze pronostiek voor Club Brugge-Anderlecht

Welke titelfavoriet legt zijn troeven op tafel?

Peter T’Kint gaat voor 1-0

Vijf op twaalf haalde Anderlecht tot dusver in Play-Off 1. We zijn dus ver verwijderd van de 28 op 30 uit de reguliere competitie. Daarin haalden de Brusselaars 4 op 6 tegen Club Brugge, dat iets regelmatiger (7 op 12) startte in Play-Off 1. Sinds 25 januari liet Club thuis evenwel geen punt meer liggen, het klopte op Jan Breydel Genk, Standard, AA Gent én KV Kortrijk. Pakt het nu ook Anderlecht en de kop? De doelpuntenverhouding van Club thuis sinds 25 januari en de komst van bekerwinnaar Lokeren bedraagt 15-2. Gent, Genk noch Standard konden scoren. Nu Matías Suárez op één been voetbalt, ziet het er beroerd uit voor Anderlecht. En bij Club frommelt Joseph Akpala, op een wolk nu zijn contractperikelen nagenoeg van de baan zijn en uit de cijfertjes ook respect spreekt voor zijn palmares, er wel eentje binnen. Wie anders?

Bruno Govers denkt aan 0-0

Net zoals eind augustus in de competitie, toen het 1-1 werd, verwacht ik opnieuw een gelijkspel. Dat was trouwens de enige keer dat paars-wit punten verloor tegen een team uit Play-Off 1. Anderlecht miste toen in een tumultueuze partij twee penalty’s (Jovanovic en Kljestan), nadat ze het duel domineerden met elf tegen tien na de uitsluiting van Colin Coosemans. Ondertussen veranderde er veel: Club Brugge onderging sinds de aanstelling van Christoph Daum een stevige metamorfose, terwijl Anderlecht na de Europese uitschakeling tegen AZ zijn superieure spel kwijt lijkt. Zij zullen dus niet willen verliezen en met een puntje tevreden zijn, kwestie van hun leiderschap te behouden. Een gelijkspel zou dus een logisch resultaat zijn.

Matthias Stockmans voorspelt 2-1

Twee ploegen die iets recht te zetten hebben, die de kritiek op hun slappe spel en slordig voetbal moeten pareren. Alleen zijn zowel Christoph Daum als Ariël Jacobs er de trainers niet naar om veel rekening te houden met die kritiek. Zeker niet met de titel als inzet. Dat beide ploegen dus offensief voetbal zullen nastreven in deze topper valt te betwijfelen. Toch verwachten we wel wat doelpunten en dat heeft alles te maken met het gebrek aan defensieve stabiliteit bij Anderlecht, waar Juhász niet aan zijn beste periode bezig is en Jordan Lukaku nog ervaring ontbeert. Tenzij Olivier Deschacht op de linksachter zou starten, maar die ontbreekt dan weer matchritme. Bovendien is Club onder Daum een hyperrealistische ploeg geworden, die niet zelden het verschil maakt in de slotminuten. Daarom: twee goals voor Club, waarvan eentje in het slot. En eentje voor Anderlecht, dat met hun offensief talent -zelfs al verkeert Suárez in een dipje- ook altijd wel scoort.

Thomas Bricmont gokt op 1-1

Club Brugge vertrekt met een mentaal voordeel, na zijn krappe winst op Gent en het thuisverlies van Anderlecht tegen Genk. De West-Vlamingen zijn qua creativiteit afhankelijk van de vorm bij Vázquez, Vadis en Refaelov. Ook Anderlecht zit met een pak offensieve vraagtekens opgescheept. Behalve Mbokani is in het aanvallende compartiment momenteel niemand echt op niveau. Belandt Jovanovic opnieuw op de invallersbank en moet Gillet opnieuw wijken voor Patou? Brugge kan verder profiteren van de defensieve zwakheid bij de Brusselaars, waar zelfs Kouyaté foutjes begint te maken. Een groot spektakel moeten we waarschijnlijk niet verwachten. (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content