Onze pronostiek voor België-Macedonië

© BELGA

Slagen de Rode Duivels er opnieuw in om de troepen van bondscoach Cedomir Janevski te verslaan?

Geert Foutré denkt dat het na de 0-2 in Skopje opnieuw tot een zege zal komen in het Koning Boudewijnstadion. “Het wordt 1-0. Tegen een aanklampende en gemotiveerde tegenstander, die eerder behoudend zal voetballen, wordt het op een moeilijk bespeelbaar veld – voor een ploeg die het van de korte combinaties moet hebben – negentig minuten wroeten, op zoek naar die ene goal. België zal die met het verzameld aanvallend talent maken. Maar als het eerste doelpunt uitblijft, wordt het letterlijk en figuurlijk bibberen en sidderen.”

Peter T’Kint verwacht zeer veel enthousiasme en een denderende start van de Rode Duivels, opgezweept door hun publiek. “Maar een uitgesproken zege met een groot doelpuntenverschil wordt het niet. Dat is niet de stijl, noch de traditie van de Duivels. Een mooie 2-0, want de verdediging is niet te kloppen.”

Thomas Bricmont weet dat het huidige vormpeil van enkele sterkhouders de doorslag zal geven. “Ik voorspel toch 3-0-winst. Als Eden Hazard op het niveau blijft van de heenwedstrijd en zijn vormpeil bij Chelsea behoudt, voorzie ik weinig problemen. Zeker als je ziet dat ook Kevin De Bruyne en Moussa Dembélé top zijn en onstuitbaar lijken. Mocht Fellaini niet aan de aftrap komen, dan kan een vlotte balcirculatie gemakkelijk worden opgelost door Mirallas of Mertens.”

Bruno Govers gaat mee in de redenering van Thomas Bricmont. “Een vlotte 4-0-zege kan. De Belgen zullen zeker de juiste les hebben getrokken uit hun flauw begin in Skopje. Deze maal moeten ze meteen het heft in handen nemen. En aangezien het doelpuntengemiddelde een belangrijke factor kan worden, moeten ze er vol voor gaan. Met de steun van minstens 48.000 supporters is er veel mogelijk.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content