Okaka moet Mitrovic doen vergeten bij Anderlecht

© Belga

RSC Anderlecht heeft een nieuwe spits erbij. De Italiaan Stefano Okaka (26) slaagde in de medische testen en tekende een contract voor vier jaar bij Paars-wit. Hij krijgt rugnummer 99.

Stefano Okaka maakt de overstap van Sampdoria Genua,dat naar verluidt een bedrag rond de drie miljoen euro vangt voor hem.

Fysiek

De lange spits (1m85, 80 kg) moet dit seizoen het vertrek opvangen van Aleksandar Mitrovic, die naar Newcastle is vertrokken. De Italiaan scoorde negen doelpunten in 41 wedstrijden voor Sampdoria Genua. ‘Ik heb voor Anderlecht gekozen omdat het een grote club is’, zo licht Okaka toe op een persconferentie.

Hij is er naar eigen zeggen gerust op dat hij past in de Belgische voetbalcompetitie. ‘Ik heb een sterk lichaam en hou dus wel van fysiek voetbal’, aldus de Italiaan met Nigeriaanse roots.

Negende club

Voor Okaka is het inmiddels al zijn negende club waarvoor hij speelt. Hij koos voor Anderlecht omdat de club hem naar eigen zeggen al lang op de radar heeft staan. ‘Ik wil het team en de trainer helpen en vooral proberen om prijzen te pakken. Ik ga alleszins hard werken om de supporters blij te maken.’

Opgeleid door AS Roma, debuteerde hij bij de Romeinen op 16-jarige leeftijd. Hij werd de jongste Italiaan ooit die mocht spelen in de Europa League. Nadien kon hij niet echt doorbreken en volgden uitleenbeurten aan Modena, Brescia, Fulham, Bari en Parma. Die laatste club kocht hem, maar leende hem datzelfde jaar nog uit aan Spezia Calcio. In 2014 trok hij naar Sampdoria.

Italië

Okaka werd ook eenmaal opgeroepen voor de Italiaanse nationale ploeg. In november 2014 mocht hij invallen tegen Albanië en scoorde hij meteen het enige doelpunt van de wedstrijd. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content