Offside: de meest eigenzinnige stadions in België

© Jurgen Vantomme
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met het boek ‘Offside’ brengt fotograaf Jurgen Vantomme een bundeling foto’s van de meest eigenzinnige stadions in België uit.

Stadions zijn de tempels waar de voetbalreligie beleefd wordt, en dat beseft fotograaf Jurgen Vantomme als geen ander. Hij is een vermaard groundhopper, een voetbalfanaat die binnen- en buitenland afreist om stadions en velden te vereeuwigen.

Een voorsmaakje van het fotoboek kan u bekijken op de site www.groundhopping.be

Jarenlang sierden zijn foto’s Sport/Voetbalmagazine in de rubriek ‘De Bron’, maar zijn werk werd ook al opgepikt door een aantal gerenommeerde buitenlandse voetbalmagazines, zoals So Foot, 11 Freunde, Voetbal International, FourFourTwo,…

Voetbalstadions in alle vormen en de meest surrealistische settings: Offside is een bundeling merkwaardige foto's.
Voetbalstadions in alle vormen en de meest surrealistische settings: Offside is een bundeling merkwaardige foto’s.

Deze week verschijnt het boek ‘Offside’ (Uitgeverij Lannoo, 144 pagina’s, 22,50 euro), een bundeling van de foto’s van Jurgen Vantomme. De meest eigenzinnige voetbalvelden in België – vergane gloriën, verrassende locaties, surrealistische settings,… – komen erin aan bod. Het geheel, dat voetbalnostalgie en liefhebbersheroïek ademt, werd gelardeerd met tekstjes van Herman Brusselmans, Aad de Mos, Imke Courtois, Georges Grün, Michel Lecomte en Mark Uytterhoeven.

Op zaterdag 5 september wordt het boek om 15 uur officieel voorgesteld in de Fnac in Antwerpen door Jurgen Vantomme en Imke Courtois.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content