Odoi: ‘Kreeg al twee aanbiedingen van Engelse club’

© BELGA

Denis Odoi (28) heeft een concrete aanbieding op zak uit Engeland. In Sport/Voetbalmagazine praat de linksachter van Sporting Lokeren over zijn transferbeslommeringen en zijn band met de Rode Duivels.

Onze nationale ploeg kampte de voorbije jaren met een tekort aan echte backs, hoe vaak heeft Odoi tijdens het voorbije EK gedacht: hier had ik tussen kunnen of moeten lopen?

“Ik heb in 2012, toen nog als speler van Anderlecht, een oefenwedstrijd gespeeld tegen Montenegro, een behoorlijke prestatie dacht ik, maar nadien heb ik niets meer gehoord”, antwoordt de verdediger in Sport/Voetbalmagazine. “Om aanspraak te mogen maken op een selectie moet je op zijn minst bij een Belgische topclub spelen of in het buitenland. Sinds ik bij Lokeren voetbal, heb ik daar nooit meer aan gedacht. Ik stel me wel de vraag: is Jordan Lukaku zoveel beter dan ik?”

Hij kent de huidige lichting Rode Duivels maar al te goed. Odoi is van dezelfde generatie en kan het goed vinden met onder andere Dries Mertens en Mousa Dembélé. Misschien lagen de verwachtingen voor dit EK te hoog? “Ondanks dit mislukte EK vind ik niet dat dit een overschatte generatie is. Ze wordt alleen niet goed beheerd. Ik denk dat Marc Wilmots vooral een goede T2 is: hij zegt waar het op staat, maar zijn tactische kennis is misschien onvoldoende om een ploeg neer te zetten. Hoe er druk moet gezet worden bijvoorbeeld. Je mag niet vergeten dat iedereen dat op een verschillende manier aanleert bij zijn club. Er moet dus op getraind worden, hoe goed de spelers ook zijn.”

Aanbieding uit Engeland

Net nu Tom De Sutter, Odois maatje bij Anderlecht destijds, terugkeert uit het buitenland en bij Lokeren tekende, vertrekt Odoi misschien naar het buitenland. “Ik denk dat Tom begrijpt dat ik mijn eigen ambities heb”, lacht de Leuvenaar. “Volgend jaar ben ik einde contract, Lokeren heeft me al een paar keer voorgesteld om mijn contract te verlengen, maar daar ben ik niet op ingegaan. Het heeft niets met het financiële te maken, want we hebben nog nooit over cijfers gesproken. Ik wil graag eens proeven van het buitenland.”

“Lokeren heeft al twee aanbiedingen geweigerd van een club uit de Engelse Championship. Het maakt me wel wat nerveus, ja, maar ik besef dat de transfermarkt zo functioneert. Vraag maar aan Dennis Praet, die kan er van meespreken. Je kunt moeilijk doen, maar dan schiet je in je eigen voet. Ik ben een winnaar: eens ik op het veld sta, wil ik winnen. Ik ga heus niet mijn man laten lopen uit onvrede.”

Lees de volledige vijf vragen aan Denis Odoi in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 6 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content