Nuytinck: ‘Biglia is beste met wie ik ooit samenspeelde’

© BELGA
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Bram Nuytinck blikt in Sport/Voetbalmagazine terug op zijn eerste reguliere competitie in België en doet dat met grote voldoening.

Nuytinck: “Ik moet zeggen dat het een hele goede, leerzame en mooie periode is geweest. Ik ben heel tevreden. Dit is een mooie club, met een fantastische trainingsaccommodatie, en vooral voor de winterstop speelden we heel goed voetbal. We zaten in een flow en dat was heel mooi om mee te maken. Ik heb altijd gezegd dat ik naar een betere club wilde. Dat is Anderlecht absoluut.”

De Nederlandse verdediger zorgt voor voetballend vermogen in de achterlinie van Anderlecht. Net zoals leiderschap. “In het begin was het wennen. Alles was snel gegaan, dus dan moet je eerst toch wat vertrouwen opdoen, ook bij je medespelers.”

“Die basis heb ik goed gelegd en na een aantal wedstrijden kon ik laten zien wat ik echt kan. Toen ging ik ook pas meedoen op het middenveld. Dat gaat vrij aardig nu. Maar het hangt toch van het soort wedstrijd af. Club Brugge uit lukte het niet omdat zij vrij goed druk zetten. Aanvallen zit wel altijd in mijn hoofd, maar als het niet gaat, dan gaat het niet.”

“Ik wist vooraf niet echt of centrale verdedigers hier vaak inschuiven. Maar Genk bijvoorbeeld heeft achterin ook wel jongens die goed kunnen voetballen. Zo’n Koulibaly vind ik een goede speler.”

De terugkeer van Suárez

Bijna iedereen is het erover eens dat de titel Anderlecht niet zal ontglippen, maar daar is Nuytinck het niet mee eens. “Als wij het de eerste wedstrijden in de play-offs niet goed doen, dan ligt heel het kampioenschap weer open”, houdt hij de voeten op de grond. Al ontkent hij niet dat het gevoel goed zit.

Nuytinck: “Er zijn heel veel positieve dingen, zoals dat Mati Suárez terugkomt. Dat is een hele belangrijke speler, bovenop al de kwaliteit die we al hebben. Je hoort me dus niet zeggen dat we bang zijn om de eerste wedstrijden te verliezen. Voor de winterstop vond ik ons de best voetballende ploeg van België. En ook in de Champions League lieten we zien dat we voetballend meekonden. Qua kwaliteit hebben we het beste team van België. Maar het is nog lang niet zeker dat wij kampioen worden.”

De beste van Anderlecht

De linkspoot steekt zijn bewondering voor het talent van Mbokani of Matí Suárez niet onder banken, maar als hij toch één speler als ‘beste speler van paars-wit’ moet noemen, kiest hij voor Lucas Biglia. “Die is zo ongelooflijk goed, dat meen ik echt. Ik snap niet dat hij hier nog speelt. Anderlecht is een verschrikkelijk grote club, maar volgens mij kan Lucky zo naar de Europese top. Ik vind hem de beste speler met wie ik ooit heb samengespeeld. Misschien dat Mati daar nog verandering in brengt, maar dat weet ik nu nog niet.”

“Er is heel veel geschreven over Lucky nadat hij van de winterstage was weggebleven. Onder meer dat hij zijn niveau niet meer haalde. Maar Lucky is gewoon onze belangrijkste speler. Voetballend is hij zó goed. En hij is heel rustig. Als het even niet gaat, zorgt hij voor kalmte in de ploeg. Dus toen hij terugkwam, waren we allemaal heel erg blij. We hebben hem ook heel goed opgevangen, want niemand heeft problemen met Lucky.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content