Niklas Moisander tekent voor Ajax

© Belga

Fin is opvolger voor de naar Tottenham vertrokken Jan Vertonghen.

De transfer van Niklas Moisander van AZ naar Ajax is afgerond. Beide clubs hadden maandag reeds een akkoord bereikt over een transfersom van ruim 3 miljoen euro, waarna de 26-jarige Finse internationale het tweede deel van een medische keuring in Amsterdam onderging. Vandaag ondertekende hij een contract voor drie seizoenen bij de Nederlandse landskampioen. Dat meldt Ajax.

Opvolger van Vertonghen
Moisander keert terug bij de club waar hij tussen 2004 en 2006 ook al onder contract stond. Daarna belandde hij via FC Zwolle bij AZ, waar hij uiteindelijk de aanvoerdersband om zijn arm kreeg.

Trainer Frank de Boer keek al weken uit naar de komst van Moisander. “Hij was en is onze eerste keus”, stelde de oefenmeester. “Maar we wilden hem niet halen ten koste van alles. We strooien niet meer met geld.” Bij Ajax wordt de verdediger de opvolger van de naart Tottenham vertrokken Rode Duivel Jan Vertonghen.

Paars-witte interesse
Moisander stond ook bij Anderlecht hoog op het verlanglijstje en de Fin wou naar de Belgische kampioen komen. Toen de transfer van Matias Suarez naar CSKA Moskou afsprong, ging de knip echter weer op de beugel bij Anderlecht. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content