Nieuw ‘rookincident’ bij Arsenal: ‘25.000 euro boete voor Wojciech Szczesny’

© Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Een sigaret in de kleedkamer komt Arsenaldoelman Wojciech Szczesny letterlijk duur te staan. De Pool krijgt een boete van 20.000 pond (25.000 euro) en lijkt het definitief te hebben verkorven bij manager Arsène Wenger, die eerder al problemen had met rokende spelers.

Volgens de Britse krant The Guardian reageerde Arsène Wenger furieus op de sigaret die Wojciech Szczesny opstak na de 2-0 nederlaag tegen Southampton op nieuwjaarsdag – twee doelpunten waarbij de 24-jarige doelman overigens niet vrijuit ging.

Einde verhaal bij Arsenal?

Szczesny kijkt aan tegen een boete van 20.000 pond (circa 25.000 euro) en volgens voormalig Arsenalmiddenvelder John Jensen heeft de Poolse doelman het nu helemaal verkorven bij Wenger, schrijft de krant. Hij zou dit seizoen niet meer in actie komen, al ontkent Arsenal dat.

Feit is wel dat Szczesny voor het FA Cup-duel van afgelopen weekend tegen Hull door de Fransman werd gepasseerd ten voordele van de Colombiaan David Ospina (26), een van de WK-revelaties. In de Britse pers worden ook al de namen van Peter Cech (Chelsea) en Loris Karius (FSV Mainz 05) genoemd als mogelijke vervangers deze winter.

Tegen roken

Het is niet de eerste keer dat Wenger, een hevig tegenstander van rokende voetballers, problemen heeft met spelers die een sigaret opsteken. Zo was in oktober 2013 Jack Wilshere tijdens een bezoek aan een Engelse nachtclub gespot met een sigaret, zo bleek op foto’s die achteraf circuleerden op het internet. Wilshere werd door Wenger publiekelijk berispt, waarop een woordvoerder verklaarde dat het om een grap ging.

Eerder had Wenger ook al ex-spelers William Gallas en Marouane Chamakh openlijk bekritiseerd voor een rookincident.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content