Nicaise: ‘Had ik een te grote mond?’

© BELGA

Sinds Enzo Scifo in februari aangesteld werd als opvolger van Dennis van Wijk bij Bergen, herleeft Benjamin Nicaise. De 32-jarige Franse middenvelder was bij de Nederlandse coach in ongenade gevallen en legt nu uit waarom.

“Vorig seizoen had ik de eerste vijf wedstrijden gespeeld. Alles ging goed, maar we incasseerden te veel doelpunten. We hebben daar met de spelers onderling over gediscussieerd.”

“In de kleedkamer heb ik dan mijn arm opgestoken en heb ik gevraagd of we niet meer op de verdediging zouden kunnen werken. Daarna ben ik uit de ploeg gezet door Van Wijk. Heb ik dan een grote mond gehad?”, vraagt Nicaise zich in Sport/Voetbalmagazine af.

Met Scifo heeft Bergen volgens Nicaise, die van de ex-Rode Duivel de aanvoerdersband kreeg, een heel andere trainer. “Het is dag en nacht verschil. Van Wijk heeft een spelerspalmares dat op een klein visitekaartje past maar hij kan er uren over spreken. Gelukkig doet Scifo dat niet over zijn carrière. Die man is van een ongelooflijke nederigheid. Hij heeft toch vier WK’s meegemaakt maar daar hoor je hem nooit over. Het ligt niet in zijn aard om zichzelf in de verf te zetten.” (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content