Mourinho maakt jacht op Guardiola

© Reuters
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Met een 3-0 overwinning tegen Tottenham zit Chelsea FC nu aan 23 ongeslagen wedstrijden op een rij. Een evenaring van het clubrecord uit 2007, toen ook onder Mourinho.

Sinds het begin van dit seizoen heeft Chelsea nog niet verloren. Over alle competities heen, wel te verstaan. Champions League, FA Cup, League Cup, Premier League: Eden Hazard en Co blazen iedereen omver met hun uiterst efficiënte en volwassen spel.

Voor José Mourinho is het een evenaring van zijn eigen record uit 2007, toen hij eveneens 23 wedstrijden ongeslagen bleef in zijn eerste regeerperiode bij Chelsea. Met zaterdag een uitwedstrijd tegen Newcastle op het programma zit een verbetering van dat record er zeker in.

In Engeland wordt al volop de vergelijking gemaakt met The Invincibles, het Arsenalteam dat in het seizoen 2003/2004 kampioen werd met geen enkele nederlaag (38 wedstrijden) in de Premier League.

Eer op het spel

Hoewel Mourinho dat soort recordreeksjes minimaliseert (“Ik word liever kampioen met vijftien punten voorsprong en enkele nederlagen dan met tien punten voorsprong en geen enkele nederlaag. Wij spelen altijd om te winnen, dan kan je soms ook tegen een verlies aanlopen.”), staat er voor hem wel degelijk eer op het spel.

De huidige bloedvorm van Chelsea doet immers sterk denken aan de dominantie van Bayern München vorig seizoen. Met Pep Guardiola aan het roer bleven de Duitsers 24 wedstrijden ongeslagen in alle competities samen. Daar is Mourinho nu eentje van verwijderd. En ook bij Barcelona maakte Guardiola eerder al eens indruk met een lange unbeaten streak: in het seizoen 2010/2011 bleef Barça maar liefst 28 wedstrijden ongeslagen in alle competities samen. Veel, maar niet onbereikbaar voor dit Chelsea.

En nog eentje? Vorig seizoen bleef Real Madrid onder Ancelotti 32 matchen ongeslagen. Ook dat moet ‘gepikt’ hebben bij de trotse Mourinho. Ancelotti doet dit seizoen al niet veel slechter, ook Real zit na een ietwat stroevere start ondertussen alweer aan zestien wedstrijden op een rij zonder…puntenverlies. Zestien zeges op rij.

Mourinho, Guardiola, Ancelotti: wie mag er dit seizoen de recordboeken vullen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content