Moest Kompany op het strafbankje?

© AFP
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Er was recent heel wat te doen rond het bankzitterstatuut van Vincent Kompany bij Manchester City. Het boulevardblad The Mirror meent te weten waarom de aanvoerder op de bank moest plaatsnemen…

Kompany bleef vorige week in een competitieduel tegen Leicester City negentig minuten aan de bank gekluisterd. Het logische gevolg van een vormdip volgens de ene, gewoon wat rust omdat het seizoen nog lang is volgens de andere. Die laatste uitleg gaf coach Manuel Pellegrini althans aan de pers. Maar de Britse sensatiekrant meent nog een derde reden te kennen: een uit de hand gelopen ruzie tijdens de pauze van de topper tegen Liverpool enkele dagen voordien.

Kompany maakte de voorbije weken geen al te secure indruk in de defensie van Manchester City en dat was evenmin zo in de clash met Liverpool, waarin de Rode Duivel door onoplettendheid aan de basis lag van de openingsgoal voor de Reds. Dat vond ook ploegmaat Fernandinho en die maakte dat tijdens de rust duidelijk aan zijn kapitein. Kompany kon de vermaning van de Braziliaanse middenvelder weinig smaken en barstte los in een tirade.

The Mirror Sport schrijft dat heel wat ploegmaats verbaasd waren door de reactie van anders zo coole Kompany. Pellegini wilde het brandje blussen, maar kreeg evenzeer de banbliksems van Vince The Prince over zich. Gevolg van die verhitte discussie: Fernandinho zat niet in de selectie tegen Leicerster City en Kompany mocht een wedstrijd op de bank uitzitten.

Manchester City gaf geen commentaar op de versie van The Mirror.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content