Moeskroen moet weer profclub worden

© BELGA

Mouscron-Péruwelz, de club die uit de as van het vroegere Excelsior Moeskroen is herrezen, moet van moederclub Rijsel binnen de drie jaar weer een eersteklasser worden. Zo stelt trainer Philippe Saint-Jean in Sport/Voetbalmagazine.

Philippe Saint-Jean, de hoofdtrainer van Royal Mouscron-Péruwelz (RMP), klopt tegenwoordig overuren. De fusieclub, die nu in het stadion van de failliet gegane eersteklasser Excelsior Moeskroen speelt, werd kampioen in derde klasse maar kreeg van het samenwerkende Rijsel de opdracht om vanaf volgend seizoen over te schakelen naar een volledig profstatuut.

Saint-Jean: “Het was onze bedoeling om tachtig procent van de huidige kern te behouden. Alleen twee goede spitsen miste ik nog. Maar er stelde zich een levensgroot probleem. Rijsel wil dat we een etappe in onze evolutie overslaan: ze eisen een volwaardige kern van allemaal profspelers.”

“Alles zal dus drastisch veranderen, waardoor we quasi vanop nul moeten herbeginnen. Rijsel wil dat we binnen drie jaar naar eerste klasse stijgen. Daarom zullen wij komend seizoen ook op hun domein in Luchin mogen trainen.”

Niet alleen Franse en jonge buitenlandse talenten worden mogelijk (tijdelijk) afgestaan, ook voetballers met ervaring. “Stéphane Pichot veroverde tweemaal de beker, speelde in veertien seizoenen 284 wedstrijden voor LOSC maar hielp ons uit derde klasse te geraken”, weet Saint-Jean. “Hij is het bewijs dat we goed werk leveren.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content