Mignolet: ‘Klopp wilde in de eerste plaats onze mentaliteit veranderen’

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

In de halve finales van Europa League neemt Liverpool het op tegen Villarreal. Simon Mignolet praat in Sport/Voetbalmagazine over de vooruitgang die de Reds boekten sinds Jürgen Klopp overnam.

In de kwartfinales zorgde Liverpool voor een knap staaltje karaktervoetbal door een 0-2 achterstand tegen Borussia Dortmund om te buigen in 4-3 winst en kwalificatie voor de volgende ronde. Exact wat trainer Jürgen Klopp aan dit Liverpool wilde toevoegen toen hij in oktober Brendan Rodgers opvolgde.

Simon Mignolet legt uit wat er veranderde onder de Duitser: “In het begin wilde hij vooral de mentaliteit van de spelers veranderen. De kopjes van de spelers gingen naar beneden op het moment dat we een goal pakten. Klopp heeft heel veel getraind op stilstaande fases, verdedigend, maar ook op die mentaliteit, dat we nog steeds een wedstrijd kunnen winnen, zelfs al komen we achter. Twee: zijn manier van spelen. Hoog druk zetten, direct op het moment dat we de bal verliezen, zodat de tegenstander niet de kans krijgt om zijn spel te spelen. Fysiek is dat een hele opdracht.

“Tactisch zijn er altijd dingen die elke trainer anders ziet. Elke wedstrijd past hij zich op een of andere manier ook wel aan, aan hoe de tegenstander het aanpakt en hoe we daar het best op antwoorden. Ons spel is ook veel directer, hij wil direct de tegenaanval spelen, terwijl het met Brendan (Rodgers, nvdr) iets meer op balbezit was. Ik denk dat we op de goeie weg zijn en als hij straks een hele voorbereiding kan doen, met alle punten die hij extra wil bijschaven, kunnen we heel goed beginnen aan volgend seizoen. Want we hebben ons nu al kunnen meten met de topploegen en ons in die matchen niet laten doen. Nu moeten we constanter proberen te worden en het elke week op de mat brengen, tegen ook de andere tegenstanders. Daar iets ‘brutaler’ zijn, iets efficiënter en die wedstrijden ook met 1-0 of 2-0 winnen, in plaats van 1-1 te spelen.”

Origi en Benteke

Hoe deden Divock Origi en Christian Benteke het in hun eerste seizoen voor de Reds? Simon Mignolet: “Divock had het in het begin moeilijk. Hij had een aanpassing nodig aan een andere competitie en in het begin ook wat vertrouwensproblemen, denk ik. Uiteindelijk heeft een blessure hem geholpen: daardoor heeft hij zich vijf, zes weken in de fitness sterker kunnen maken. Toen hij terugkwam, liet hij direct zien wat hij kon en kreeg hij van de trainer vertrouwen. Ik denk dat het duidelijk is dat hij de kwaliteiten heeft om een speler in de Premier League te zijn: technisch goed, snel, hij houdt de bal bij en kan een doelpunt maken.

“Christian is bij Aston Villa altijd dé man geweest van het team. Als je dan naar een ploeg als Liverpool komt, waar je tegen concurrentie moet opboksen, is het toch ook aanpassen. Net als Divock had hij wat tijd nodig, net als Divock had hij pech met blessures. Maar in de wedstrijden die hij speelde, liet ook hij zien wat zijn kwaliteiten waren.”

Lees het volledige interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 27 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content