Michy Batshuayi: ‘Prijs pakken bij Standard alvorens te vertrekken’

© ImageGlobe

Volgens de geruchten is Michy Batshuayi via een Engelse club op weg naar Anderlecht. In een interview met Sport/Voetbalmagazine zegt hij dat hij eerst wil afmaken wat hij bij Standard begonnen is.

Volgens de geruchtenmolen is Standard-topschutter Michy Batshuayi via een Engelse club op weg naar rivaal Anderlecht. In een interview met Sport/Voetbalmagazine zegt Batshuayi echter dat hij eerst wil afmaken wat hij bij Standard begonnen is.

Onder andere Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad schrijven dat de kans ‘zeer groot’ is dat Michy Batshuayi na Nieuwjaar voor Anderlecht speelt. Een niet nader genoemde club uit de Premier League zou immers bereid zijn om de afkoopsom in het contract van de 20-jarige aanvaller van Standard te betalen en hem vervolgens zes maanden uit te lenen aan paars-wit.

‘Anderlecht geen optie’

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een reportage over ‘de Batshuayi’s’ (Michy’s broer Aaron Leya Iseka is een van de grootste talenten van… Anderlecht, nvdr.). Michy leek ooit voorbestemd om het bij Anderlecht te gaan maken, maar door zijn eigen fouten is dat nooit doorgegaan. In 2008 belandde hij uiteindelijk bij Standard.

In het interview erkent Batshuayi dat Anderlecht-coach John van den Brom er vorige zomer al zijn hoofddoel van had gemaakt om hem terug naar het Astridpark te halen. ‘Ik heb alles gehoord en gelezen wat men op het internet over die kwestie heeft gezegd, maar Anderlecht was echt geen optie voor mij,’ zegt Batshuayi. ‘Ik wil afmaken wat ik bij Standard ben begonnen. Ik wil een prijs pakken bij de Rouches alvorens andere oorden op te zoeken.’

Hij voegt er wel aan toe: ‘Anderlecht draagt nog steeds de reputatie van de beste club van België met zich mee. De meest prestigieuze club ook. Standard is eerder het buitenbeentje.’ (PD/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content