Michel Preud’homme verlaat FC Twente voor Al Shabab

© EPA

Michel Preud’homme verlaat na amper één seizoen de Nederlandse vicekampioen en bekerwinnaar FC Twente om in Saudi-Arabië bij Al Shabab aan de slag te gaan. Dat maakte FC Twente maandag bekend op de clubwebsite.

Preud’homme werd al langer in verband gebracht met een overgang naar de op twee na grootste club van Saudi-Arabië. De 52-jarige voormalige doelman had van het bestuur van Twente nog tot zondag gekregen om de overgang af te ronden. De duur van het contract en de afkoopsom die de Arabieren aan Twente betaald hebben, werden niet meegedeeld. Of Emilio Ferrera hem vergezelt als assistent, is ook nog niet duidelijk.

“Ik heb met veel plezier gewerkt bij Twente. Het is een fantastisch jaar geweest zowel qua resultaat voor de club als ook voor mezelf. Het is heel fijn dat het bestuur begrip heeft gehad voor de situatie. In goede harmonie zijn wij tot een oplossing gekomen. Ik wens Twente het allerbeste voor de toekomst”, aldus Preud’homme.

De voormalige doelman van de Rode Duivels bereikte vorig jaar in mei een overeenkomst met de Tukkers, die toen net voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de titel in Nederland veroverd hadden. Preud’homme liet zijn elftal mooi en verzorgd voetbal op de mat leggen en zette bij onze noorderburen meteen resultaat neer, afgekruid met een tweede plaats in de competitie en bekerwinst tegen Ajax Amsterdam.

Ook Europees legden ze een mooi parkoers af. Uiteindelijk strandden ze pas in de kwartfinales van de Europa League tegen de Spaanse topclub Villarreal. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content