Meunier: ‘Gezicht van Daum was niet bepaald vrolijk’

© IMAGEGLOBE

Onder Georges Leekens speelt Thomas Meunier weer als bevrijd: met vier doelpunten is hij medetopschutter in de Jupiler Pro League. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit.

Thomas Meunier (20) geniet van de goede vorm waar hij in verkeert: “Ik kan niet klagen, bijna alles wat ik doe lukt. Ik ben nochtans dezelfde speler gebleven, maar misschien ben ik op mentaal vlak wel wat veranderd sinds de komst van Georges Leekens. Onder Christoph Daum had ik het op dat vlak een beetje moeilijk, bijvoorbeeld omdat de communicatie veel moeilijker was met hem.”

“Op tactisch vlak en zo kon hij mij helpen, hij is toch een ervaren trainer die weet wat hij doet, maar ook de communicatie buiten het veld is een belangrijk aspect en dat vond ik bij hem niet terug. Ik bedoel dat hij iemand is die niet zo gemakkelijk contact maakt. Terwijl ik ervan hou dat er een echt contact is, zodat er een basis is waarop je kunt bouwen. Eens met de glimlach een woordje tegen elkaar zeggen, vind ik belangrijk.”

“Maar alleen al het gezicht van Daum…, dat was niet bepaald vrolijk. Hij straalde strengheid uit. Door zijn persoonlijkheid hield hij meer afstand. Dat is een methode als een andere, maar het is niet diegene die ik verkies. Ik wil graag vertrouwen en steun voelen. Bij Koster was dat het geval, bij Daum minder. Nu met Leekens gaat het weer goed; en als je goed in het hoofd bent, ben je goed tout court.”

Bevrijd spelen

Ook zijn rol op het veld veranderde enigszins sinds de komst van Leekens. Meunier moet niet langer op zijn flank geplakt blijven staan en dat bevalt hem.

“Bij Daum was het meer elk in zijn zone en speelden we ook veel lager. Bij de doelpunten die ik tot nu toe maakte, bevond ik mij telkens in steun van de aanval. Was ik op de rechterflank gebleven, dan was ik nooit aan de bal gekomen. Onder Leekens voel ik mij bevrijd. Het is geen toeval dat ik in de zes, zeven maanden onder Daum geen enkele keer scoorde. Ik voelde mij niet goed in mijn vel en aan de bal deed ik soms ik-weet-niet-wat.” (lacht) (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content