Met Ciman tegen Zwitserland?

© Belga
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Er komt steeds meer volk op de stage van de Rode Duivels in Lausanne. Langzaam sluiten zij die fit zijn, aan bij de groep. Verslag van Peter T’Kint die ter plaatse is.

Dag twee van de stage in Lausanne en zie daar, een iets meer open hemel en voorzichtig de eerste zonnestralen. De stad die haar Olympische symbolen graag koestert, wordt er plots iets aantrekkelijker door. Geen laaghangende wolken boven het meer, in de verte zelfs zicht op wat bergen. Op de terrasjes de eerste oudjes, die zich laten strelen door de zon. Je kan hier waardig oud worden, mits de portefeuille goed is gevuld. Want het leven is duur aan de boorden van het meer.

Twee trainingen vandaag voor de Rode Duivels. Allebei achter gesloten deuren – tenzij voor die ene fotograaf, zodat u morgen in de krant en vandaag op de websites toch een paar beelden kan zien. De training na de middag was rustig, die van de ochtend behoorlijk pittig, met wat kleine duels. Steeds meer volk ook, nu al twaalf veldspelers, en drie doelmannen. Langzaam sluiten zij die fit zijn, aan bij de groep.

Geen bondscoach tegenover de media vandaag, wel zijn assistenten. Aangezien Jason Denayer pas vrijdag naar Lausanne komt, één dag voor de wedstrijd tegen Zwitserland, en men met de pas herstelde, maar tot dusver nog nooit op training voluit gegane Dedryck Boyata geen enkel risico wil nemen, terwijl ook Nicolas Lombaerts al aangaf dat hij de wedstrijd tegen Zwitserland niet zou halen, lijkt het best mogelijk dat we straks centraal achterin Laurent Ciman in de basis krijgen tegen de Zwitsers. Ciman zou zo meteen de sprong maken van de reservenlijst naar de basis. Naast Ciman (rechtsvoetig) komt dan Tomas Vermaelen (linksvoetig), die vanochtend een eerste keer meetrainde.

Andere selecties hebben ook hun problemen, maar vaak kozen hun bondscoaches ervoor om te starten met een grote kern en die dan pas geleidelijk af te slanken. De Belgen deden het anders, wie op de reservelijst terecht kwam, kreeg een individueel programma met afhankelijk van het moment van stoppen vier tot tien trainingsmomenten, maar mocht wel met de familie op vakantie.

Was het, achteraf gezien, niet beter geweest om ze allemaal de hele tijd bij de groep te houden? Mario Innaurato, fysiek trainer: “Wij hebben voor een andere weg gekozen. Als je start met een grotere groep, moet je bij je definitieve selectie mensen teleurstellen. Nu is wie naar de groep wordt geroepen, een blij man en heb je minder spanningen, ook intern.”

Nog dit: Erwin Lemmens, de trainer van de doelmannen, is sinds gisteren ook in Lausanne. Het eerste duel tussen RC Genk en Charleroi voor het laatste Europese ticket, moet hij missen, voor dat van zondag tekent hij wel present. De wedstrijd tegen de Zwitsers is al om 16u15, en de selectie keert nadien naar België terug. Lemmens: “Zondag zijn we vrij en kan ik op de wedstrijd aanwezig zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content