Mertens en Onana reizen mee af naar Wales

© belga

Dries Mertens en Amadou Onana stapten vrijdagnamiddag mee op het vliegtuig richting Cardiff, waar de Rode Duivels zaterdagavond Wales partij geven in de Nations League. Van beide spelers was eerder op de dag tijdens de training in Tubeke, die een kwartier open was voor de media, geen spoor te bekennen.

Mertens moest maandag reeds de training overslaan wegens een klein fysiek ongemak. Dinsdag sloot de aanvaller van Napoli echter opnieuw aan en een dag later bleef hij 90 minuten op de bank in het met 6-1 gewonnen duel tegen Polen.

Onana vierde vorige week tegen Nederland (1-4 verlies) zijn debuut bij de nationale ploeg, maar nadien bleek dat de middenvelder van het Franse Lille last had van een kwetsuur aan het bovenbeen.

België treft Wales zaterdagavond (20u45 Belgische tijd) op de derde speeldag in groep 4 van de A-divisie van de Nations League. Na twee speeldagen staan de Rode Duivels met drie punten op een met Polen gedeelde tweede plaats in de groep, op drie punten van de ongeslagen leider Nederland. Wales bengelt puntenloos onderaan.

Partner Content