Mennes: ‘Transfers STVV zullen er boenk op moeten zijn’

Wim Mennes is bezig aan zijn laatste dagen in het shirt van de STVV. Toch geeft de middenvelder zijn bijna ex-club goede raad mee voor volgend seizoen.

In Sport/Voetbalmagazine komen twee anciens van Sint-Truiden aan het woord: Vincent Euvrard en Wim Mennes. Een paar dagen vrij, een paar dagen trainen en tussendoor een wedstrijdje, dat is de huidige gang van zaken bij STVV. Op 20 mei staat nog een laatste duel gepland tegen MVV en dan mag de riem er af.

“Ik snap de club ergens wel”, zegt Euvrard daarover. “De competitie in tweede klasse herbegint op 22 augustus, dat betekent dat er tussen de twee officiële wedstrijden drie maanden ligt. Veel te lang. Prettig is het niet, je bent gedegradeerd en nu moet je nog door. Maar we zijn profs die worden betaald tot 30 juni; we moeten dat professioneel aanpakken en doen wat ze zeggen.”

Voor Wim Mennes zijn het zijn laatste dagen bij STVV. Hij was graag nog wat langer op Stayen gebleven, maar snapt dat een club die net degradeerde geen boodschap heeft aan een verlengd verblijf van een 35-jarige. Hij gaat straks voor derdeklasser Bocholt voetballen. Mennes: “Ik wilde graag snel duidelijkheid. Ik had geen zin om te wachten of pakweg Waasland-Beveren of Eupen zin hadden in mijn ervaring bij eventueel stijgen naar eerste klasse.”

Euvrard en Mennes waren er al bij toen STVV de vorige keer zakte. Euvrard: “Tweede is geen pretje.” Mennes: “Van de tien transfers gaan er toch zes à zeven boenk op moeten zijn. Anders wordt het moeilijk.” Euvrard: “Met de ploeg die de vorige keer naar eerste promoveerde plus een paar versterkingen plaatsten we ons nog voor play-off 1. Dat was echt wel een goed team.” Mennes: “Zoiets gaan ze nu ook nodig hebben, anders wordt het moeilijker dan verwacht.” (PTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content