‘Mehdi Carcela rijper en rustiger na Russisch avontuur’

© Belga
Thomas Bricmont

Na een Russisch avontuur van twee jaar staat Mehdi Carcela opnieuw zijn mannetje op Standard. Al is het wel even afkicken van enkele Russische gewoontes.

‘Door twee jaar in Rusland te spelen is Mehdi rijper en meer ervaren geworden’, vertelt Jean-François de Sart, sportief directeur bij de Rouches. Op het feit dat de flankspeler nog niet veel aan spelen toekwam antwoordt de Sart ‘dat het altijd moeilijk is om je in een ploeg in te spelen als je pas eind augustus toekomt. Bovendien waren de fysieke trainingen in Rusland ook niet optimaal. En hij moest zich aanpassen aan het nieuwe spelsysteem en aan de tactiek van zijn nieuwe coach. In elk geval heeft hij nog niets van zijn kwaliteiten verloren.’

Dit mag dan al een andere wereld zijn, Carcela heeft wel enkele souvenirs overgehouden aan zijn leven in Moskou. Baskets van Louboutin van 900 euro, een uurwerk met de nieuwste snufjes en een flinke bolide, een Chevrolet Camaro, die hij geregeld over zijn toeren laat gaan.

‘Als je in Moskou gewoond hebt, aan de zijde van spelers als Eto’o, dan is het volgens mij moeilijk om weer met beide voetjes op de grond te komen’, zegt een van zijn vrienden. ‘Ook al blijft hij een notoire grappenmaker, ik vind dat hij nu rijper is dan vroeger. Het is een warm iemand, met een groot hart. Hij is nu rustiger dan in zijn eerdere periode bij Standard, toen hij weleens stommiteiten uithaalde. Het heeft wel weinig zin om Mehdi terecht te wijzen. Hij zal pas veranderen wanneer hij er zelf van overtuigd is dat hij ongelijk heeft.’

Zoals hij recent tot inkeer kwam wat het gebruik van zijn waterpijp betreft. Hij had uit Rusland de kwalijke gewoonte meegebracht om zowat constant aan die pijp te lurken, zowel overdag als ’s avonds. De rook van zo’n waterpijp – erger dan van sigaretten, daar hebben artsen al op gewezen – houdt gezondheidsrisico’s in en het is niet onaannemelijk dat het daar grotendeels aan te wijten is dat zijn beste fysieke conditie op zich heeft laten wachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content