Mbokani: ‘Zonder Champions League was ik zeker weg’

© Belga

Congolees hoopt op Manchester United in poulefase.

Met zijn verlossende treffer tegen AEL Limassol bewees Dieumerci Mbokani nog maar eens hoe belangrijk hij is voor Anderlecht. Na zijn belangrijk doelpunt in de heenmatch, trapte hij in de terugwedstrijd van de play-offs van de Champions League gisterenavond tien minuten voor affluiten een voorzet van de ingevallen Massimo Bruno onhoudbaar voorbij doelman Degra en sloop zo de Cypriotische muur.

Of de kwalificatie van paars-wit voor het prestigieuze kampioenenbal betekent dat ‘Dieu’ nu in Brussel blijft, is nog niet helemaal zeker. Eerstdaags zit de 26-jarige Mbokani samen met het bestuur, zo onthulde hij na de wedstrijd. “De kansen zijn gestegen dat ik blijf. Het is voor 99 procent zeker dat ik bij Anderlecht blijf, maar een goed bod moet je altijd bekijken. Hadden we de Champions League niet gehaald, dan was ik zeker vertrokken.”

Blijft Mbokani in het Astridpark dan hoopt hij in de poulefase tegen Manchester United uitgeloot te worden. “Dat is mijn droomclub van toen ik als jongen in Afrika voetbalde.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content