Mbokani krijgt geen schorsingsvoorstel en moet zware schorsing vrezen

© Belga

Anderlecht-aanvaller Dieumerci Mbokani heeft geen schorsingsvoorstel gekregen van het parket van de KBVB voor zijn uitsluiting van in het bekerduel tegen KRC Genk.

Anderlecht-aanvaller Dieumerci Mbokani heeft geen schorsingsvoorstel gekregen van het parket van de KBVB voor zijn uitsluiting van in het bekerduel tegen KRC Genk. De Congolees verschijnt morgen meteen voor de Geschillencommissie en moet een zware schorsing vrezen.

Mbokani werd na 56 minuten van het veld gestuurd door scheidsrechter Boucaut na een opzettelijke trap naar Genk-verdediger Jeroen Simaeys.

De wispelturige Congolees kreeg eerder dit seizoen echter al eens vier wedstrijden schorsing, waarvan één met uitstel, wegens natrappen op Lokeren-speler Kilian Overmeire. Er hing hem dus nog een voorwaardelijke schorsing boven het hoofd, die bovenop zijn straf voor de uitsluiting van zaterdag, in een effectieve straf omgezet wordt.

Anderlecht verloor de terugwedstrijd in de halve finales van de Beker van België na een strafschoppenreeks. Genk staat in de finale. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content