Mbokani: ‘Balotelli en ik lijken op elkaar’

© Belga
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreid gesprek met Dieumerci Mbokani, man in vorm bij Anderlecht en grootste kandidaat voor de Gouden Schoen.

Sport/Voetbalmagazine had een uitgebreid gesprek met Dieumerci Mbokani, man in vorm bij Anderlecht en grootste kandidaat voor de Gouden Schoen. De Congolese spits van paars-wit heeft het eerst en vooral over de persoonlijke trofee waarnaar hij zo snakt. Hij vindt zichzelf duidelijk de favoriet voor het winnen van de Gouden Schoen.

Mbokani: “Omdat ik goed speel sinds begin dit jaar. Omdat ik het verschil gemaakt heb in meerdere grote wedstrijden. En eigenlijk simpelweg omdat ik de beste speler van de competitie ben. Ik verdien die trofee nu toch al enkele jaren, niet? Al toen ik bij Standard zat. Vorig seizoen. En nu ook weer.”

Al heeft de Anderlechtspeler ook lof voor spelers van andere clubs: “Er zijn een paar spelers van Genk en Club Brugge die mooie dingen hebben laten zien. Carlos Bacca is erg goed sinds de zomer, maar hij kan geen concurrent zijn omdat hij niets gepresteerd heeft in de terugronde van vorig seizoen. Jelle Vossen vond ik ook sterk. Maar rekening houdend met de twee stemrondes zie ik niet wie er evenveel punten als ik zou kunnen hebben.”

De sterke band met Jovanovic

Mbokani heeft het ook over zijn unieke band met Milan Jovanovic. “Wij hebben elkaar nodig. We kennen elkaar perfect: drie jaar bij Standard en nu het tweede seizoen bij Anderlecht. Ik weet hoe hij de diepte in gaat en hij weet hoe hij me de bal moet aanspelen. Enkel met Igor de Camargo bij Standard en met Matías Suárez vorig seizoen bij Anderlecht heb ik al eenzelfde feeling gehad.”

“Maar mijn band met Milan is inderdaad heel sterk, en niet alleen op het veld. Als ik kwaad ben, praat ik met niemand, behalve met hem. Hij begrijpt me.”

Bergenspeler Zola Matumona beschreef zijn landgenoot als een ‘speciale jongen’. Mbokani geeft daar zelf uitleg bij: “Dan had hij het ongetwijfeld over mijn karakter, mijn twee gezichten.”

“Ik ben geen slechte jongen, ik ben heel rustig, iedereen weet dat op Anderlecht. Maar als ik me kwaad maak, ben ik ook echt kwaad. Als je me pakt, reageer ik direct. In die zin ben ik speciaal, ja. Maar Mario Balotelli is dat ook, niet? Wij lijken wat op elkaar.” (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content