Mbaye Diagne naar Westerlo: ‘Wie zegt dat wij meer betalen dan Lierse?’

© Belga Image

Westerlo versterkte zich met Mbaye Diagne, ex-Juventus en ex-Lierse.

Vorige week raakte bekend dat Westerlo vanaf januari Mbaye Diagne huurt van Juventus. De 23-jarige Senegalese spits maakte vorig seizoen indruk bij Lierse, dat hem toen huurde, maar die huur niet verlengde, ondanks zeven goals in elf wedstrijden.

De Pallieters hadden een princiepsakkoord met Juventus, maar een contractverlenging sprong af op de nieuwe financiële eisen van de speler. ‘Diagne wilde plots veel meer verdienen, en het verschil tussen wat hij eiste en wat wij konden bieden was te groot,’ zegt Ben Bruynseels, woordvoerder van Lierse, in Sport/Voetbalmagazine.

Vervolgens vertrok Diagne naar het Saoedische Al Shabab. Kan Westerlo nu betalen wat Lierse niet kon? ‘Wie zegt dat wij meer betalen dan Lierse?’, vraagt manager Herman Wijnants. ‘Diagne is toen naar Saoedi-Arabië kunnen gaan, die hebben toen de prijs flink opgedreven, maar vijf maanden later had de speler geen aanbiedingen en is de situatie helemaal anders. Pas toen wij al een akkoord hadden met Juventus, is iedereen wakker geschrokken, maar Juventus houdt zich aan wat overeengekomen is. Uiteindelijk’, besluit Herman Wijnants, ‘komt het erop aan dat je op de juiste manier en op het juiste moment handelt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content