Matias Suarez verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

© Belga

Argentijnse aanvaller van Anderlecht volgt Kroaat Ivan Perisic op.

De afgelopen weken brachten 403 spelers van de 16 clubs uit de Jupiler Pro League hun stem uit. Matias Suarez haalt het 928 punten voor Kevin De Bruyne (585 punten) en zijn ploegmaat Dieumerci Mbokani (507), maakte VTM bekend in zijn middagnieuws. Jérémy Perbet (221) en Vadis Odjija (54) werden vierde en vijfde.

Titel

Suarez, die eerder al de Gouden Schoen 2011 in ontvangst mocht nemen en vorige week met Anderlecht de Belgische titel veroverde, wint de trofee voor de eerste keer. Het is de veertiende keer dat een speler van Anderlecht het referendum wint. Suarez volgt de Kroaat Ivan Perisic (ex-Club Brugge) op.

De 24-jarige Argentijn, bijgenaamd ‘El Magico’, had dit seizoen een heel groot aandeel in de 31e landstitel van de Brusselaars. Hij was al goed voor elf competitiedoelpunten en vond ook in de Europa League zeven keer de weg naar de netten. Ook met zijn soms onnavolgbare dribbels en knappe acties oogstte hij veel lof. ‘Mati’ heeft bij Paars-Wit nog een contract tot 2015, maar wordt door verschillende Europese topclubs het hof gemaakt.

Eerder deze week raakte al bekend dat Silvio Proto (Anderlecht) verkozen werd tot Doelman van het Jaar en Hein Van Haezebrouck (KV Kortrijk) tot Trainer van het Jaar. Scheidsrechter van het Jaar werd voor de zevende keer Frank De Bleeckere. (KVDA)

Profvoetballer van het Jaar: Top 10 1. Matias Suarez (Anderlecht) 928 punten

2. Kevin De Bruyne (RC Genk) 585

3. Dieumerci Mbokani (Anderlecht) 507

4. Jérémy Perbet (Bergen) 221

5. Vadis Odjidja (Club Brugge) 54

6. Lucas Biglia (Anderlecht) 49.

7. Joseph Akpala (Club Brugge) 45

8. Jelle Vossen (RC Genk) 43

Gohi Cyriac (Standard) 43

10. Ryan Donk (Club Brugge) 41

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content