Mathew Ryan verkozen tot Doelman van het Jaar

© BelgaImage

Mathew Ryan (Club Brugge) is door de Profvoetballers van eerste klasse uitgeroepen tot Doelman van het Jaar.

De 22-jarige Australiër haalt het in het referendum met 755 punten voor Silvio Proto. De keeper van Anderlecht, de winnaar van vorig jaar, kreeg 569 punten. De Japanner Eiji Kawashima (Standard) is derde met 355 punten. 310 voetballers van de zestien clubs uit de Jupiler Pro League brachten hun stem uit.

Het was van 2003 met Dany Verlinden geleden dat Club Brugge deze trofee nog eens in de wacht sleepte. Het spelersreferendum voor ‘Doelman van het Jaar’ wordt georganiseerd door de Pro League, Het Nieuwsblad en L’Avenir.

Mathew (Mat) Ryan begon zijn spelerscarrière bij Plumpton/Oakhurst, de club uit zijn geboortestreek in Western Sydney. Via Blacktown City (’08-’10) en Central Coast Mariners (’10-’13) kwam hij vorige zomer in Brugge terecht. Hij telt intussen vijf interlands voor de Australische nationale ploeg en zal straks ook op het WK aanwezig zijn.

Profvoetballer van het Jaar

Later deze week wordt de ‘Profvoetballer van het Jaar’ bekendgemaakt. Eerder al vielen Peter Maes (Lokeren) en Youri Tielemans (Anderlecht) in de prijzen als respectievelijk ‘Trainer van het Jaar’ en ‘Jonge Prof van het Jaar’. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content