Marc Wilmots nieuwe bondscoach van Rode Duivels

Marc Wilmots (43) moet de Belgische nationale voetbalploeg naar het WK loodsen. De opvolger van Georges Leekens tekende voor twee jaar.

“Technisch Directeur Benoit Thans en Voorzitter van de Technische Commissie Philippe Collin bereikten met Marc Wilmots een overeenkomst voor 2 jaar, tot en met het beoogde WK-eindtornooi in 2014 in Brazilië”, zo klinkt het.

Vorige maand werd Wilmots interim-coach na het plotse vertrek van Georges Leekens, van wie hij de assistent was, naar Club Brugge. Onder zijn hoede speelden de Rode Duivels 2-2 gelijk tegen Montenegro en werd met 1-0 verloren in Engeland.

“Marc Wilmots nam een maand geleden in onverwachte en moeilijke omstandigheden de volle verantwoordelijkheid voor het team op zich en bevestigde sindsdien op alle vlak zijn uitstekende werk van de voorbije jaren”, meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

“Bovendien slaagde hij er in om uitzonderlijk snel als eindverantwoordelijke een grote indruk te maken op de voltallige spelerskern en de technische staf. De KBVB is er van overtuigd dat Marc Wilmots de trainerspersoonlijkheid is die deze groep maximaal kan laten renderen.”

“Spelers zijn belangrijk, niet ik” (Wilmots)

Marc Wilmots zegt trots te zijn. “Het is de voorbije dagen rap gegaan”, zegt hij. “Maandagavond hadden we een goeie discussie over het sportieve en dinsdag zijn we rond tafel gegaan om het contract op te stellen. Men stelde een contract voor twee jaar met een optie voor, wat wijst op vertrouwen. Maar die optie heb ik geweigerd want ik wil me alleen richten op het WK in Brazilië. Die uitdaging wordt al zwaar genoeg.”

Wilmots, die benadrukt zijn contract zeker te willen uitdoen, heeft nog geen zicht op een assistent. “Daarvoor is het nog te vroeg. Het moet iemand zijn die past in mijn staf. We nemen onze tijd.”

De nieuwe bondscoach zegt niet van plan te zijn om zijn stijl aan te passen. “Ik ga niet boven de groep staan, anders ben ik Marc Wilmots niet meer. Ik ben niet belangrijk, wel de spelers. Jongens als Fellaini en Witsel hebben een hart voor de ploeg, zij komen niet voor de premie.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content