Marc Wilmots ambieert achtste finales op het WK

© Belga

Marc Wilmots beoogt de achtste finales op het WK voetbal 2014 in Brazilië.

Marc Wilmots beoogt de achtste finales op het WK voetbal 2014 in Brazilië. Dat heeft de bondscoach gezegd in een gepubliceerd interview met La Dernière Heure-Les Sports. “Mijn doelstelling? Dat is heel eenvoudig: de achtste finales”, verklaarde Wilmots. “Het moeilijkste is om door de poules te geraken. Nadien is alles mogelijk in één wedstrijd. Herinner je je Platt in ’90, Duitsland in ’94 en Brazilië in 2002. Het komt aan op een detail, niets meer. Dat zal niet het niveau van mijn ploeg bepalen. Maar het moge duidelijk zijn dat ik ontgoocheld zou zijn als we de achtste finales niet bereiken.”

Op 6 december vindt in het Braziliaanse Costa do Sauipe de WK-loting plaats. Daarbij gaan de Rode Duivels als reekshoofd de trommel in. Wilmots stelt dat hij in de groepsfase liever een groot Europees land ontmoet. “Als we tegen een van de beste landen spelen, dan weten we waaraan we ons kunnen verwachten. Maar een ding is zeker: de andere landen zullen niet tevreden zijn wanneer ze ons loten.”

Een ploeg in het bijzonder zou Wilmots willen vermijden: Chili. “De Chilenen hebben echt een zeer sterk team, volgens mij is Chili van het niveau van Colombia. Een heel goed collectief met enkele uitzonderlijke spelers als Vidal (Juventus) en Sanchez (Barcelona)”, besloot de bondscoach. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content