Maradona en President Uruguay steken Suarez hart onder de riem

© BelgaImage

Jose Mujica, de Uruguayaanse president, kan niet lachen met de schorsing die de FIFA hun speler Luis Suarez oplegt. Ook Maradona vindt de bestraffing voor de schouderbeet ‘crimineel’.

De president van Uruguay, Jose Mujica, heeft de beslissing van de Wereldvoetbalbond (FIFA) om Suarez zwaar te schorsen hevig bekritiseerd.

Volgens Mujica koelt de FIFA zijn woede op een “klein landje”. De FIFA schorste de aanvaller van Uruguay en Liverpool voor negen interlands, omdat hij in de WK-match Uruguay-Italië (1-0) zijn tegenstander Giorgio Chiellini in de schouder had gebeten. Bovendien kreeg hij een verbod van vier maanden opgelegd om aan “voetbalgerelateerde activiteiten” te doen.

In een telefooninterview in ‘De Zurda’, een televisieshow met als gastheer Diego Maradona, zei Mujica dat het de FIFA niet veel kost om hard op te treden tegen een klein landje als Uruguay. Hij omschreef de sanctie als een “daad van agressie” jegens de Uruguayaanse supporters.

‘Luis, we steunen jou’

Ook Maradona, die een T-shirt met opschrift “Luis, we steunen jou” droeg, liet zich niet onbetuigd. Hij omschreef de bestraffing als “crimineel”. Suarez heeft intussen de uitvalsbasis van Uruguay in Brazilië verlaten.

Partner Content