Manchester United heeft Romelu Lukaku beet

© BELGAIMAGE
Pieter Van Nuffel

Romelu Lukaku trekt naar Manchester United. De club kondigde aan dat ze daarover een akkoord heeft bereikt met Everton.

De Britse openbare omroep BBC meldde twee dagen geleden al dat Lukaku naar Old Trafford zou verhuizen voor 85.5 miljoen euro. Nu maakt de club officieel bekend dat het een akkoord heeft met Everton.

Chelsea lag nog op de loer

Gisteravond deed Manchesters concurrent Chelsea nog een ultieme poging om de rode duivel binnen te halen. Volgens verschillende Britse media had de ex-club van Lukaku daar hetzelfde bedrag als Manchester voor over. Het hoge commissieloon voor Lukaku’s makelaar Mino Raiola zou echter een stuikelblok vormen.

Voor Manchester United bleek dat kennelijk geen probleem. De makelaar bracht vorig jaar ook al Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan en Paul Pogba naar Old Trafford. Die laatste is een persoonlijke vriend van Lukaku en bevestigde het nieuws op zijn Instagram-account: “Ik zie je morgen op training, Romelu”.

Duurste Belgische voetballer

Zo snel zal het wellicht niet gaan. Vooraleer de overgang definitief afgerond kan worden, moet Lukaku nog een persoonlijk akkoord vinden en moet hij nog medische testen afleggen op Old Trafford.

Als dat in orde komt, wordt de 24-jarige aanvaller de duurste Belgische voetballer ooit. Daarmee onttroont hij Kevin De Bruyne, waarvoor Manchester City twee jaar geleden zo’n 75 miljoen euro betaalde aan Wolfsburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content