Manchester United en David Moyes gaan per direct uit elkaar

© AFP

Na amper tien maanden dienst wordt de Schotse manager en mentor van Rode Duivel Marouane Fellaini ontslagen. Ryan Giggs volgt hem ad interim op.

Het is ondertussen al van 1986 geleden dat een manager nog de laan werd uitgestuurd op Old Trafford, maar nu is het opnieuw zover. Ondanks het vertrouwen van zijn voorganger Sir Alex Ferguson werd de druk na de tegenvallende resultaten onhoudbaar. David Moyes (50) verliet met onmiddellijke ingang de kwakkelende club in de Premier League, ondanks een overeenkomst voor zes jaar.

Zaterdag gingen de Mancunians in de Engelse competitie al voor de elfde keer de boot in dit seizoen. Het was Everton, de club waar Moyes tot vorige zomer aan de slag was en met een scorende Kevin Mirallas, die het lot van de Schot beslechtte. Door deze nederlaag staan The Red Devils na dit weekend op een troosteloze zevende plaats, met maar liefst 23 punten achterstand op leider Liverpool. Bovendien is het nu mathematisch zeker dat Manchester United volgend jaar geen plaats krijgt in de Champions League. Dat is voor het eerst in bijna twintig jaar. Ook een Europa Leagueticket wordt met de huidige klassering mogelijk mislopen.

De Amerikaanse eigenaars Glazer hakten uiteindelijk de knoop door en kijken vanaf nu uit naar een mogelijke opvolger. Namen als de huidige Nederlandse bondscoach Louis van Gaal, Jürgen Klopp – de succescoach van Borussia Dortmund – en Laurent Blanc, die met PSG onderhandelt over een nieuw eenjarig contract, doen al de ronde. Een ding staat vast, deze zomer mogen er heel wat veranderingen verwacht worden op Old Trafford. En dat bij een club die normaal gekend staat voor rust en zekerheid. Ook Marouane Fellaini moet bang afwachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content