‘Manchester United bereidt bod voor op Cristiano Ronaldo’

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Als we de Britse media mogen geloven, onderzoekt Manchester United de mogelijkheid om vedette Cristiano Ronaldo komende zomer terug te halen.

Als we de Britse pers mogen geloven, onderzoekt Manchester United de mogelijkheid om Cristiano Ronaldo komende zomer terug te halen.

Volgens The Daily Mail overweegt Manchester United een bod van circa 60 miljoen pond (70 miljoen euro). Dat is een pak minder dan de 94 miljoen die Real Madrid in 2009 voor betaalde, maar de Portugees is intussen 28 jaar en weigert zijn contract bij de Koninklijke, dat in 2015 afloopt, te verlengen. Door hem nu te verkopen kan de club van Florentino Perez nog wat aan hem verdienen. Een andere piste die circuleert, is dat ManU bovenop een transfersom David De Gea en Nani aan Real aanbiedt.

Loondeal

Een groter struikelblok is echter Ronaldo’s loon bij Real: een slordige 250.000 euro per week. Onhaalbaar voor Manchester United met het oog op de UEFA Financial Fair Play-regels die volgend seizoen in voege treden.

Dat is waar Chevrolet, de nieuwste sponsor van Manchester United, in het spel zou komen. Om de FIFA-regels te omzeilen, zou de Amerikaanse autobouwer een deel van de vergoedingen voor Ronaldo voor zijn rekening kunnen nemen.

Duurste voetballer Cristiano Ronaldo speelde tussen 2003 en 2009 zes jaar voor Manchester United, dat hem wegplukte bij Sporting Lissabon. Hij verkaste in 2009 naar Real Madrid voor een bedrag van 94 miljoen euro, waarmee de Portugees de duurste voetballer ooit werd.

Recent nog zei Manchester United-manager Alex Ferguson: ‘Je weet maar nooit. Hij zal misschien ooit naar een andere club willen gaan en ik hoop dat die club Manchester United zal zijn.’

Champions League

Komende dinsdag 5 maart strijden Manchester United en Real Madrid om een plaatsje in de kwartfinales van de Champions League. De heenmatch in Madrid eindigde op 0-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content