Manager: ‘Anderlecht kan voor Mbokani meer vangen dan voor Lukaku’

© Reuters

De vraag rijst of Mbokani bij paars-wit blijft. Volgens zijn manager Fabio Baglio is zijn waarde alvast verveelvoudigd.

Dieumerci Mbokani is hot en scoorde in play-off 1 al enkele belangrijke doelpunten voor paars-wit. De vraag rijst dan ook of hij blijft. Volgens zijn manager Fabio Baglio is zijn waarde alvast verveelvoudigd.Baglio in Het Nieuwsblad: “Natuurlijk is er veel interesse voor Mbokani. Maar hij voelt zich goed in Brussel en hij zal niet snel vergeten wat Anderlecht gedaan heeft om zijn carrière te herlanceren. Op dit moment is het zelfs 100 procent zeker dat hij blijft. Hij heeft trouwens nog een contract voor twee seizoenen en de Champions League spelen met Anderlecht is een interessante optie.”

“Als er natuurlijk een bod komt dat goed is voor alle partijen, zullen we zien. Er is interesse uit Duitsland, Italië en Engeland. Geïnteresseerde clubs zullen veel meer moeten betalen dan wat Anderlecht deze zomer aan Monaco gaf.”

“Als hij zou vertrekken, zou dat zijn omdat hij met een club uit een grotere competitie naar de Champions League zou kunnen,” luidt het in Het Laatste Nieuws.

“Meer waard dan Lukaku”

Paars-wit betaalde voor Mbokani vorige zomer drie miljoen euro aan Monaco, volgens Baglio is de Congolees intussen een veelvoud van dat bedrag waard.

“Daar een concreet bedrag op plakken is moeilijk, omdat het afhangt van het moment en de omstandigheden”, aldus Baglio in HLN. “Maar als Anderlecht Romelu Lukaku heeft kunnen verkopen voor 18 miljoen euro, dan kan het meer vangen voor Mbokani. Dieu is nu qua kwaliteiten en ervaring namelijk meer waard dan Lukaku.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content