Lukaku evenaart WK-doelpuntenrecord Wilmots (en Maradona in 1986)

© Belga Image

Met zijn twee doelpunten in de eerste helft tegen Tunesië zit Rode Duivel Romelu Lukaku aan vijf WK-goals, gespreid over twee WK-edities. Hij evenaart zo het record van voormalig bondscoach Marc Wilmots en steekt Jan Ceulemans (4) voorbij in de Belgische ranking aller tijden.

Wilmots trof tweemaal raak op het WK 1998, in 2002 scoorde hij drie keer.

Met zeven doelpunten is de spits van Manchester United ook de beste Belgische schutter op grote toernooien (EK’s en WK’s). Op het WK 2014 scoorde hij één keer tegen de Verenigde Staten en op het EK 2016 twee keer tegen Ierland. Op dit WK trof hij op de openingsspeeldag twee keer raak tegen Panama.

Lukaku doet zo beter dan Ceulemans (6 doelpunten verdeeld over EK 1980, EK 1984, WK 1986 en WK 1990).

Lukaku, al goed voor 40 doelpunten in 71 interlands, voert met vier goals voorlopig naast de Portugese superster Cristiano Ronaldo de WK-topschuttersstand aan. Nooit eerder lukte een Rode Duivel vier doelpunten op een WK.

Tot slot is de nummer 9 van de Rode Duivels de eerste speler sinds Diego Maradona in 1986 die in twee WK-wedstrijden op rij twee keer weet te scoren. De Argentijn slaagde daar 32 jaar geleden in tegen Engeland en België.

Partner Content