Lot Marc Brys bij KV Mechelen is nog onzeker

© Belga

KV Mechelen weet nog niet of de club doorgaat met hoofdtrainer Marc Brys. Dat bevestigt voorzitter Johan Timmermans aan Sport/Voetbalmagazine.

KV Mechelen weet nog niet of de club doorgaat met hoofdtrainer Marc Brys. Dat bevestigt voorzitter Johan Timmermans aan Sport/Voetbalmagazine. “Het hangt onder meer af van de sportieve evaluatie waarmee Fi Vanhoof (sportief directeur, nvdr) en ik bezig zijn,” aldus Timmermans. “Met het resultaat van onze gesprekken ga ik maandagavond naar de raad van bestuur.” Vorige dinsdag stond boven een artikel in de Gazet van Antwerpen nog: ‘Brys ook volgend seizoen trainer van KV’, een quote van Timmermans. “Ik legde aan een journalist uit dat we tevreden zijn over de uitslagen van de afgelopen twee jaar en dat Marc nog een contract heeft voor de volgende twee seizoenen”, zegt de voorzitter nu. “Als je daarop focust, is Marc dus ook volgend jaar trainer, want er is nog geen andere beslissing. Maar ik heb die journalist toen ook verteld over de sportieve evaluatie. Kranten zetten boven artikels wat hen het best uitkomt.”

Evaluatie

Brys reageert verrast. “Ik ben met Fi volop aan het werken naar volgend seizoen toe”, zegt hij. “Ik neem aan dat ik op de hoogte zal gesteld worden van die sportieve evaluatie en uitgenodigd zal worden om te onderbouwen wat er gebeurd is op sportief vlak.”

Speculatie

De positie van Brys was eind 2011, na een 5 op 27, al eens onderwerp van speculatie en kwam weer ter discussie toen de resultaten in play-off 2 tegenvielen. Brys was ambitieus gestart aan die play-off 2, maar KV werd laatste in groep A.

Bedenkingen

Medio april kwam ook wat frictie naar buiten toen Timmermans publiekelijk aangaf dat Brys volgens hem te lang had gewacht om jonge talenten speelminuten te geven. Daarop volgde een gesprek tussen de voorzitter en de trainer. “Dat was constructief,” aldus Timmermans, “maar op het eind had ik nog altijd bedenkingen.”

Brys is sinds 2010 aan de slag bij KV Mechelen. Vorig en dit jaar werd Malinwa met hem respectievelijk zevende en negende in de reguliere competitie.

Kristof De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content