Lombaerts: ‘Ik dacht aan stoppen bij de nationale ploeg’

© BELGAIMAGE

Nicolas Lombaerts erkent dat hij er nooit aan gedacht had dat hij nu, een jaar na het WK in Brazilië, titularis zou zijn bij de Rode Duivels. Dat vertelt de verdediger van Zenit Sint-Petersburg in een openhartig interview met Sport/Voetbalmagazine.

Het is bijna een jaar geleden dat Nicolas Lombaerts in Brazilië net voor het WK een hilarisch interview gaf, een vraaggesprek dat droop van het cynisme en de ironie.

“Ik had op dat moment al een maand geen minuut gespeeld, ik had absoluut geen ritme en voelde me daardoor niet goed in mijn vel”, legt de centrale verdediger uit. “Als ik na het uitvallen van Vermaelen niet had mogen spelen na het afhaken van Van Buyten, had ik ernstig overwogen om te stoppen met de nationale ploeg.”

“Wat kon ik nog meer doen? Ik speel bij een buitenlandse topclub, zit elk jaar in de Champions League, word om de twee jaar kampioen. Alleen kunnen de meesten zich daar niets bij voorstellen, omdat de matchen van Zenit niet op tv komen. Ik mag hier de pannen van het dak spelen, niemand weet dat. Ik heb hier al eens de prijs van Beste Buitenlander gewonnen, voor Samuel Eto’o, Mbark Boussoufa en nog wat grote namen. Dat krijgt dan in België zo’n piepklein artikeltje.”

Toekomst

Heeft hij dan nooit gedacht: ik moet me nog eens in een andere competitie gaan bewijzen? Lombaerts: “Nu niet meer. Vroeger wel. Het was gemakkelijker geweest om na drie jaar weg te gaan dan nu na acht jaar. Ik ben hier nog altijd heel gelukkig. Er zijn contacten geweest, maar punt is: Zenit heeft het geld niet nodig en ze willen me niet laten gaan. De helft inleveren om elders naartoe te kunnen, zie ik ook niet zitten. Het zou me niet tegenvallen mocht ik hier mijn carrière afsluiten. Tenzij ik lange tijd niet meer speel. Drie jaar op de bank zitten zie ik mezelf hier niet doen.”

Lees het hele interview met Lombaerts in Sint-Petersburg in Sport/Voetbalmagazine van 27/5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content