Lokomotiv-speler jut Turkse supporters op met pro-Poetin shirt

© REUTERS

Dmitri Tarasov heeft voor commotie gezorgd na afloop van het Europa League-duel tussen het Turkse Fenerbahçe en het Russische Lokomotiv Moskou. De 28-jarige middenvelder van Lokomotiv droeg een shirt met afbeelding van Vladimir Poetin, en het onderschrift “de meest beschaafde president”.

Het shirt met het portret van de Russische president en de boodschap “meest beschaafde president” zat onder zijn wedstrijdshirt, en kwam te voorschijn toen na het eindsignaal truitjes uitgewisseld werden.

Aangezien de Europese Voetbalbond UEFA politieke of religieuze boodschappen verbiedt, is het niet ondenkbaar dat de actie van Dmitri Tarasov nog een staartje krijgt. Omwille van de spanningen tussen Turkije en Rusland werd de wedstrijd al onder strenge veiligheidsmaatregelen afgewerkt, er waren zelfs Russische politieagenten naar Istanboel afgereisd.

Het botert al een tijdje niet meer tussen beide landen sinds het Turkse leger in november een Russische straaljager uit de lucht schoot.

De wedstrijd zelf, de heenmatch in de zestiende finales van de Europa League, eindigde overigens op een 2-0 overwinning voor de Turken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content