Lokeren wil Europees voetbal op Daknam

© BELGA

Als Sporting Lokeren opnieuw Europees voetbalt, zal het niet uitwijken naar het Koning Boudewijnstadion, zoals dit seizoen tegen Pilzen. Er liggen twee scenario’s klaar.

Als Sporting Lokeren opnieuw Europees voetbalt, zal het niet uitwijken naar het Koning Boudewijnstadion, zoals dit seizoen tegen Pilzen. Er liggen twee scenario’s klaar. Een eerste scenario is om in Westerlo te spelen. Met die club is er al een akkoord. Maar in feite mikt Lokeren vooral op het tweede scenario: Europees voetballen in eigen stadion.

“Daarvoor moeten er drie grote aanpassingen gebeuren”, verduidelijkt Marc Vanmaele, CEO van Sporting Lokeren, in Sport/Voetbalmagazine. “We moeten over 4500 zitjes beschikken met een rugleuning van minstens dertig centimeter, de persruimte moet groter en er moet een aparte ruimte voor de kine komen.”

Concreet onderzoekt Lokeren de optie om containers te laten installeren en zo alvast twee van die problemen op te lossen. Vanmaele: “Sowieso moeten we toch wachten tot na de competitie om iets te doen, maar daarna kan het snel gaan. Een volledig ingerichte container heb je op drie weken klaar en die zitjes aanpassen kan ook snel. Onze bedoeling is om komende campagne al op Daknam Europees te kunnen voetballen. Onze voorzitter is daar ondertussen ook van overtuigd.”

Vanwaar de ommezwaai bij Roger Lambrecht? De Lokerse voorzitter heeft altijd beweerd niet te zullen investeren in een stadion dat niet van hem is (Lokeren heeft sinds 2005 het stadion voor 99 jaar in erfpacht van de stad). Een nieuwe tribune achter een van de doelen is voorlopig alvast niet aan de orde.

“Onze voorzitter is zeer tevreden met de manier waarop de club tegenwoordig gerund wordt”, legt Vanmaele de gedachtenwissel van Lambrecht uit. “Met enkele geslaagde uitgaande transfers (De Bock, De Ceulaer, nvdr) hebben we een belangrijke hefboom gevonden om Sporting Lokeren nieuwe impulsen te geven, inzake structuur én infrastructuur.”

Lambrecht blijft voorzichtig: “Investeren in een stadion is pas interessant als je weet dat je een return kan krijgen. Dat is voorlopig nog steeds niet het geval. Er komt al wat meer volk bij onze thuiswedstrijden maar niet voldoende om ons stadion te gaan verbouwen. Ik wil ook niet investeren in stenen ten koste van het sportieve.” Een kleine sneer richting AA Gent? (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content