Lokeren-verdediger Gregory Mertens is overleden

© Belga Image

Gregory Mertens, speler bij Sporting Lokeren, is donderdagnamiddag om 16 uur overleden in het Ziekenhuis Oost-Limburg.

De 24-jarige verdediger zakte maandag in elkaar tijdens de beloftewedstrijd met zijn team in stadion van KRC Genk. Sinds het hartfalen van Mertens werd hij in het Ziekenhuis Oost-Limburg in een kunstmatige coma gehouden. Zijn toestand verbeterde de afgelopen dagen echter niet.

Donderdag is de beloftevolle voetballer overleden in het bijzijn van naaste familieleden. Het Ziekenhuis Oost-Limburg biedt de nabestaanden zijn medeleven aan en wenst verder niet over dit droevige voorval te communiceren.

Sporting Lokeren reageert met verslagenheid.”Plots gebeurt er iets waardoor we beseffen dat voetbal maar voetbal is”, zo klinkt het op de clubwebsite.

“De ontreddering bij iedereen binnen Sporting Lokeren is groot: zowel onze jonge spelers als onze A-kern jongens, de trainersstaf, de medewerkers en het bestuur: zij kunnen dit onmogelijk bevatten. Gregory was nog maar anderhalf jaar bij de club, maar maakte zich in die korte tijd door zijn rustige bescheidenheid tot een onmisbaar iemand. Nu zullen we toch met dat gemis moeten leren leven.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content