Lokeren rekent op José Cevallos

© BELGAIMAGE

De 23-jarige Ecuadoriaanse spelmaker, als strateeg de opvolger van Hans Vanaken, maakte indruk tijdens zijn eerste zes maanden op Daknam.

Voorzitter Roger Lambrecht ging overstag begin dit jaar om 1 miljoen euro aan LDU Quito te betalen voor de drievoudige Ecuadoraanse international José Francisco Enríquez Cevallos Jr., die zelf nog de helft van zijn transferrechten behield. Handig bekeken door vader José Francisco Cevallos, voorzitter van topclub Barcelona SC Guayaquil en als goalie in het bezit van 89 caps. Het is wel een stevig prijskaartje voor de 1,81 meter hangende spits, die tussen januari 2013 en juni 2014 aangesloten was bij de U19 van de Italiaanse topclub Juventus. Liever dan naar Mexico of Argentinië (Atlético Independiente) te trekken, kwam de creatieveling met een missie: zo snel mogelijk slagen in Europa, nadat hij in eigen land tussen 2010 (als vijftienjarige debuterend) en begin 2018 voldoende ervaring en speelminuten had verzameld.

Vooral coach Peter Maes bleek vanaf het begin een ‘believer’ in de opvolger van Hans Vanaken, na doelman RorysAragónEspinoza (Standard, 2006-2009) en spits Edson Montaño (AA Gent, 2010-2011) de derde Ecuadoraan in onze Belgische eerste klasse. ‘Ik zal ontgoocheld zijn als we binnen dit en twee jaar geen aanbieding krijgen’, verklapte de Limburger bij zijn voorstelling. De oud-doelman kreeg gelijk, want de perfect tweevoetige Zuid-Amerikaan eindigde na een succesrijk verlopen PO2-parcours op zeven doelpunten in zestien duels. ‘Hij is de meest speciale met wie ik ooit op het veld stond’, weet routinier Steve De Ridder ondertussen. ‘Een fantastische strateeg.’ Assistent-trainer Arnar Vidarsson bevestigt. ‘ Lukas Marecek en Cevallos zorgden voor meer balans en voetballend vermogen.’ Sportief directeur Willy Reynders rekent op Cevallos, ook al weet hij maar al te goed dat er kapers op de kust zijn.

Cevallos zelf gaf in de Ecuadoriaanse pers aan dat hij bijzonder tevreden is over zijn integratie in de Belgische competitie. Hij moest zich naar eigen zeggen alleen aanpassen aan de kou, minder aan zijn rol als hangende spits of die ene keer als centrale middenvelder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content