Liverpool: schuldenberg van 100 miljoen euro

© IMAGEGLOBE

De financiële schuld van Liverpool is het afgelopen seizoen toegenomen met maar liefst 25 miljoen euro. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers.

De financiële schuld van Liverpool is het afgelopen seizoen toegenomen met maar liefst 25 miljoen euro. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers.
Het tekort van Liverpool bedraagt nu ruim 100 miljoen euro. ‘The Reds’ plaatsten zich in 2010 voor het laatst voor de Champions League en ontbeerden de voorbije jaren dus een pak geld uit het miljoenenbal. Vorig jaar speelde de Engelse club zelfs helemaal geen Europees voetbal.

De club staat momenteel zevende in de Premier League en lijkt zich ook dit jaar dus niet te kwalificeren voor de Champions League. Een ticket voor de Europa League zit er wel nog in. Dit jaar werden ze daar in de zestiende finales uitgeschakeld door Zenit Sint-Petersburg.

Momentopname

Algemeen directeur Ian Ayre minimaliseert de steeds groter wordende schuldenberg van Liverpool. Hij stelt dat dit slechts een momentopname is (“We moeten er ons geen zorgen over maken”, aldus Ayre) en dat de omzet van The Reds wél met enkele miljoenen is gestegen.

De vroegere eigenaren Tom Hicks en George Gillett lieten Liverpool achter met een schuld van meer dan 325 miljoen euro. Pas toen de nood het hoogst was, werd de club overgenomen door de Fenway Sports Group. De Amerikaanse eigenaren zagen de dramatische jaarcijfers van afgelopen seizoen aankomen. Zij hebben al afspraken gemaakt met drie grote banken voor de financiering van de schulden. (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content