Lionel Messi maakt recordaantal Champions League-goals in een seizoen

© AFP

Hij scoorde tegen Milan zijn 13 en 14e van het seizoen.

Lionel Messi is alleen recordhouder van het grootst aantal doelpunten tijdens een seizoen in de Champions League.De Argentijn Lionel Messi werd recordhouder van het grootste aantal doelpunten in de Champions League in een seizoen. Messi maakte tijdens de kwartfinales tegen AC Milaan in de elfde minuut van op de penaltystip zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Even later scoorde hij, opnieuw met een strafschop, zijn veertiende.

Ruud Van Nistelrooy

Sinds vorig seizoen was Messi al mederecordhouder samen met de Nederlander Ruud Van Nistelrooy, die in het seizoen 2002-2003 twaalf doelpunten scoorde op het kampioenenbal. “De Vlo” eindigde de voorbije drie seizoenen telkens als topschutter. In totaal zit hij nu al aan 51 doelpunten. Alleen de Spanjaard Raul (71) en van Nistelrooy (56) doen nog beter.

Michel Platini

Met zijn 24 jaar is Messi de jongste speler in de geschiedenis die de kaap van vijftig Champions League-doelpunten neemt.

UEFA-voorzitter Michel Platini stak twee weken terug nog de loftrompet over Messi: “Naast het veld is Lionel Messi zachtmoedig, maar op het veld wordt hij een echte killer met een neus voor doelpunten. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content